Shop de mooiste en voordeligste badkamer accessoires
Meer dan 6000 artikelen Voordelig winkelen
Badmatten
10-11-2021

Maatwijzer

Maatwijzer bad en toiletmatten

Bad en toiletmatten zijn onmisbaar op de badkamer. Ze houden jouw voeten warm en zorgen voor een veilige situatie. Bijvoorbeeld wanneer je in en uit het bad wilt stappen. Wat zijn veelvoorkomende maten? En welke mat gebruik je voor welke plaats? In deze maatwijzer voor bad en toiletmatten vertellen we je er alles over.

Veel voorkomende maten voor badkamer matten

De afmeting voor bad en toiletmatten verschilt. Over het algemeen is een mat die je voor het bad plaatst groter. Een bidet- of toiletmat kan een uitsparing hebben. Ze vormen de contouren van het toilet. Heb je een zwevend toilet? Kies dan voor een vierkante mat.

● Maten toiletmatten: er zijn 2 maten veelgebruikte toiletmatten. Kies je voor een vierkante mat voor het toilet, dan is de meest gekozen afmeting 59 x 59 cm. Een bidetmat met een uitsparing heeft doorgaans een afmeting van 60 x 60 cm.

● Op welke plek: Wil je de mat laten aansluiten op het toilet? Dan kies je voor een bidetmat met uitsparing. Je plaatst ze om de voet van het toilet. Vierkante toiletmatten leg je ook voor het toilet. De afstand mag alleen wat groter zijn.

● Maten badmatten: een badmat is groter dan een mat die je voor het toilet gebruikt. De meest gekozen maat is 60 x 100 cm en 67 x 120 cm. Deze matten zijn dus een stuk groter. Zo heb je alle ruimte om je te kunnen afdrogen als je uit bad stapt.

● Op welke plek: zoals de naam al aangeeft, leg je een badmat voor het ligbad. Heb je een groot bad? Kies dan ook voor een groter formaat. De mat mag aangesloten liggen tegen het bad. Zo sta e bij het uitstappen direct op een zachte mat.

Tip! Heb je een kleine badkamer maar zou je toch graag gebruik willen maken van een mat voor het bad? Kies dan voor een uitstap- of hotelmat. Deze zijn wat kleiner van formaat (50 x 80 cm), maar bieden je toch de veiligheid en het comfort dat je nodig hebt.

 

Bad en toiletmatten in de juiste maat met anti-slip

Je weet nu precies wat de meest gebruikte afmetingen zijn en waar je bad en toiletmatten moet gebruiken. Wist je dat er ook badkamer matten met anti-slip bestaan? Deze badmatten blijven uitstekend op hun plaats liggen en schuiven niet. Dat voorkomt vervelende glijpartijen op een natte vloer en gevaarlijke situaties. Kies in ieder geval voor een bad en toiletmat met anti-slip wanneer de ruimte ook wordt gebruikt door kleine kinderen en senioren.

 

 

Badmatten
Badmatten
Badmatten
Badmatten

Alles over Badmatten

Badmatten

Badmatten